STYLE TIPS SUMMER 2023

Φέτος την Άνοιξη/Καλοκαίρι, οι τάσεις στην ανδρική μόδα επικεντρώνονται στην άνεση και την πρακτικότητα, χωρίς να θυσιάζουν το στιλ. Οι λέξεις κλειδιά για τη φετινή ανδρική μόδα περιλαμβάνουν:

  1. Ανακυκλώσιμα υλικά - Οι εταιρείες παραγωγής ρούχων αναζητούν όλο και περισσότερο τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών όπως το βαμβάκι, τον πολυεστέρα και το νάιλον, με σκοπό τη μείωση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

  2. Oversized κοψίματα - Τα oversize κοψίματα είναι στη μόδα και φέτος, και επιτρέπουν στον άνδρα να νιώθει άνετα και ελεύθερος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  3. Ρούχα μεταξύ των φύλων - Οι τάσεις στη μόδα προχωρούν προς την κατεύθυνση της αφαίρεσης των φύλων από τα ρούχα. Πολλές εταιρείες παραγωγής ρούχων προσφέρουν πλέον unisex σχέδια, καθώς η αναζήτηση της ισότητας των φύλων είναι σε ανοδική πορεία.Ακόμα ένα επίκαιρο θέμα που αξίζει να αναφερθεί σχετικά με την ανδρική μόδα είναι η βιωσιμότητα και η επιλογή ρούχων που προσφέρουν μια πιο βιώσιμη επιλογή για τους καταναλωτές.

    Το τελευταίο διάστημα, η επιλογή βιώσιμων υλικών και μεθόδων κατασκευής έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον χώρο της μόδας. Αυτό δεν είναι αποκλειστικά λόγω της ανάγκης για προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και επειδή οι καταναλωτές αναζητούν πλέον πιο βιώσιμες επιλογές για τον ανδρικό τους γκαρνταρόμπα.

    Η χρήση βιώσιμων υλικών, όπως το βαμβάκι και το λινό, αλλά και η ανακύκλωση υφασμάτων, είναι κάποιες από τις τάσεις που βλέπουμε στην ανδρική μόδα. Επιπλέον, ορισμένες μάρκες έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν πιο βιώσιμες μεθόδους παραγωγής, όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μείωση των εκπομπών CO2.